Μπέργκερ γαλοπούλας

0Ω 45Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
8
ΜΕΡΙ∆ΕΣ

Μπέργκερ γαλοπούλας

Υλικά

1 kg κιμά γαλοπούλας 3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα 2 καρότα τριμμένα 1 αβγό 4 κ.σ. γάλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

[κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού, κ.σ. = κουτάλι της σούπας]

προαιρετικά

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε λαχανικά εποχής: καρότο, πράσο, σελινόριζα το χειμώνα και κολοκυθάκι, ντομάτα, μελιτζάνα το καλοκαίρι. Προσθέτουμε μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας μας (π.χ. θυμάρι, ρίγανη, κύμινο, σκόρδο). Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά κοτόπουλου.

Προσοχή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο χειρισμό του το ωμό κρέας πουλερικών από τα παιδιά. Επιβάλλεται η επίβλεψη από ενήλικα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής.


Εκτέλεση

Αφού ψιλο-τρίψουμε -ή αλέσουμε- τα λαχανικά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ (μαζί με τα υγρά τους!). Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε. Σχηματίζουμε τα μπέργκερ και τα ψήνουμε στους 190°C, στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Εδώ θα βρεις τη συνταγή για τα ψωμάκια. Εδώ θα βρεις τη συνταγή δροσερή σάλτσα γιαουρτιού που του πάει υπέροχα! Εδώ θα βρεις τη συνταγή για σπιτική κέτσαπ. Εδώ θα βρεις τη συνταγή για σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!