Γαλλικές κρέπες

0Ω 35Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
6
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V

Γαλλικές κρέπες

Υλικά

1 κούπα αλεύρι (το μισό ολικής άλεσης και το μισό για όλες τις χρήσεις) 3 αβγά 2 κούπες γάλα (ζωικό ή φυτικό) 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη 1/4 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο)

προαιρετικά

*Κοσκινίζουμε το αλεύρι για να αποφύγουμε τους σβόλους που έχουν την τάση να σχηματίζονται σε χυλούς τέτοιας πυκνότητας. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίξερ, ραβδομπλέντερ ή μπλέντερ.


Εκτέλεση

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί όσο ετοιμάζουμε το χυλό.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά*, προσθέτουμε τα υγρά υλικά, αφήνοντας το βούτυρο τελευταίο, και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως.

Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ή ενός δοσομετρητή, ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυλό για κάθε κρέπα και γρήγορα-γρήγορα περιστρέφουμε το τηγάνι για να απλωθεί σ’ ένα λεπτό στρώμα. Ροδίζουμε και τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές με αλμυρή (σπανάκι-τυρί, τυρί-ντομάτα-μανιτάρια, φέτα-ελιές-λιαστή ντομάτα) ή γλυκιά (μέλι-κανέλα-καρύδια, σοκολάτα-μπανάνα-φουντούκι, μήλο-κανέλα-σταφίδες) γέμιση.

Μμμμ! Τγε μπον!


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!

Νεοφυής Επιχειρηµατικότητα