Δεντρολίβανο και θυμάρι!

Το δενδρολίβανο ή αρισμαρί, το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες σε τελετές, χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και αρωματίζει υπέροχα τα ψητά κρέατα και τα γλυκά του κουταλιού. Έχει και σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες: είναι παυσίπονο, αντιμικροβιακό και βοηθά τη μνήμη!
Το θυμάρι από την άλλη, που έχει 23 είδη στη χώρα μας, έχει δυνατές αντισηπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Ένα ζεστό μπάνιο με θυμάρι είναι ότι πρέπει για έναν καταπονημένο οργανισμό. Επίσης, απ' το θυμάρι γίνεται εξαιρετικό μέλι!
Με φρέσκα, μοσχομυριστά φύλλα των δυο αυτών αρωματικών φυτών, μπόλικη γραβιέρα και αλεύρι ολικής άλεσης φτιάξαμε αλμυρά μπισκότα!