Εργαστήριο μαγειρικής: Κέικ καρότου

Εργαστήριο μαγειρικής: Κέικ καρότου

Το κέικ καρότου έγινε γνωστό στην Αμερική το 1960 αλλά υπάρχει από το μεσαίωνα. Το καρότο, ως το λαχανικό με τη περισσότερη ζάχαρη μετά το ζαχαρότευτλο, χρησιμοποιόταν τότε ως γλυκαντικό. Και πιο παλιά, ως φάρμακο! Είναι θρεπτικό, γεμάτο βιταμίνες! 

Το μακρύτερο καρότο που έχει καταγραφεί ήταν 5,8 μέτρα! Το βαρύτερο 8,6 κιλά! 

Με το σούπερ καρότο λοιπόν φτιάξαμε κέικ αρωματισμένο με κανέλα και πιπερόριζα. Τα καθαρισμένα καρότα που περίσσεψαν καταβροχθίστηκαν εν ριπή οφθαλμού!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!