Καβουροπάτι!

Η πίεση άρχισε στο πρώτο εργαστήρι της χρονιάς.
Το πείσμα τους ήταν αμείωτο.
Δεν το ξέχασαν ποτέ.
Ήταν αδιάλλακτα.
Τελικά, προς το τέλος, λύγισα*.
Ρώτησα, έψαξα και πέρασα... πολλά για να την πάρω στα χέρια μου.
Η μυστική συνταγή του Τραγανού Κάβουρα θα είναι για πάντα δική μας και δική σας!
Φάε τη σκόνη μας Πλαγκτόν! Μπου χα χα!
Ήταν ένα εργαστήριο αφιερωμένο στον επαγγελματία της κουζίνας Μπομπ Σφουγγαράκη Τετραγωνοπαντελονή. Έτσι, φιλοξενήσαμε το συνάδελφό του, το σεφ Δημήτρη Χατζηκομπή -προτιμά τον τίτλο μάγειρας- που μας μίλησε για το επάγγελμά του, μοιράστηκε μαζί μας γνώση, κόλπα, εμπειρίες και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, κουφές και μη!
* Η αποφυγή αυτή οφείλεται στη άμεση σχέση της καβουροπάτης με το junk food και την κουλτούρα του, και στη χρήση απομίμησης καβουριού που είναι έξω από τη φιλοσοφία των “Παιδιών στην κουζίνα”. Πιστεύουμε στην αξία της μαγειρικής στο σπίτι με καλές πρώτες ύλες και στην αποφυγή κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων. Παρ' όλ' αυτά σκέφτηκα, πέρα απ' τη χαρά της δημιουργίας, πως και αυτή η συνταγή μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να δοκιμάσουν τα παιδιά ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και πίκλες.