Μέλι!

Ζουμ ζουμ ζουμ! Οι μέλισσες! Πόσο πολύτιμα έντομα! Μας δίνουν (ή... τους παίρνουμε) μέλι, κερί, γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό, δηλητήριο, και συμβάλλουν στην καθοριστικής σημασίας επικονίαση των φυτών.
Η Ελλάδα έχει καλές συνθήκες και άφθονα αυτοφυή αρωματικά φυτά για την παραγωγή καλού μελιού, μιας απ' τις πιο φυσικές, υγιεινές και θρεπτικές τροφές.
Το μέλι έχει ιδιότητες αντιβακτηριακές (για πληγές, τραύματα), μαλακτικές (για δέρμα, μαλλιά), αντιστρές (για άγχος, αϋπνία), βοηθά στα κρυολογήματα και στη μακροζωία, είναι άλλωστε η τροφή των θεών!
Με τρία βασικά υλικά, ταχίνι, μέλι, βρώμη, φτιάξαμε θρεπτικά νηστίσιμα κουλουράκια!