Σπανάκι....

Ο Ποπάυ ο ναύτης ζουπούσε με το δυνατό του χέρι μια κονσέρβα σπανάκι και εκτοξευόταν το περιεχόμενο στο στόμα του, έτσι γινόταν ακόμα δυνατότερος! Πολύ ορθά έπραττε ο Ποπάυ και δεν έτρωγε ωμό το σπανάκι!
Η σημαντική ποσότητα σιδήρου που βρίσκεται στο ωμό σπανάκι είναι δυστυχώς σε μορφή δύσκολα απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας.
Το σπανάκι όμως μαγειρεμένο, κυρίως όταν συνοδεύεται με τροφές πηγές βιταμίνης C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά) και ελαιόλαδο, καθιστά την απορρόφηση του σιδήρου μεγαλύτερη. Επιπλέον, είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Κ και ευεργετικό για το το μυαλό, τα οστά και τα μάτια.
Με την αφράτη μας ζύμη, με αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και φυσικά σπανάκι, γίναμε φάμπρικα... σκουληκιών!