Μπισκότα χαρουπιού, χωρίς ζάχαρη

Υλικά
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
¾ κούπα ελαιόλαδο
½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. ρακί
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χαρουπάλευρο
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
½ κούπα αμύγδαλα σπασμένα
(1 κούπα = 250ml)
προαιρετικά
½ κούπα σταφίδες μαύρες ½ κούπα σουσάμι
Εκτέλεση
Αφού ανακατέψουμε όλα στα υγρά υλικά, προσθέτουμε τη σόδα και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ομογενοποιούμε.
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα ή/και τις σταφίδες ή/και το σουσάμι και σχηματίζουμε ισοπαχή κουλουράκια, σε σχήματα της επιλογής μας, με τα χέρια ή με κουπάτ.
Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να αφυδατωθούν τελείως.