Φωλιές με αβγά!

Υλικά
6 μεγάλες φέτες ψωμιού ολικής άλεσης με προζύμι (χωρίς την κόρα) 6 αβγά 300γρ τυρί τσένταρ ή κασέρι 250γρ κατίκι (ή creme fraiche ή στραγγιστό γιαούρτι ή όποιο άλλο λευκό μαλακό τυρί θέλουμε)
προαιρετικά
αλάτι & πιπέρι αυτοσχεδιάζουμε επίσης και με άλλα υλικά: φέτα, ρίγανη, ντομάτα, πιπεριά…
Εκτέλεση
Με πλάστη -και δύναμη!- πατικώνουμε τις φέτες του ψωμιού για να γίνουν επίπεδες, τις τοποθετούμε σε φαρμάκια (για cup-cake) βοηθώντας τες να πάρουν το σχήμα των φορμακιών, και ψήνουμε για ±10’ στους 190°C. Στη συνέχεια, σε κάθε φωλιά σπάμε ένα αβγό και προσθέτουμε αλατοπίπερο (αν θέλουμε), μια κουταλιά της σούπας κατίκι και λίγο τσένταρ. Ψήνουμε ξανά, στους 190°C για 15’.