Γάλα αμυγδάλου

Υλικά
2 κούπες αμύγδαλα 4 κούπες νερό και άλλες 3-4 για το άλεσμα
προαιρετικά
Λίγο αλάτι Λίγο μέλι Εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα αποβραδίς. Χρησιμοποιώντας το μπλέντερ, τα πολτοποιούμε με καθαρό νερό μέχρι να μην υπάρχουν πια κομματάκια. Φιλτράρουμε τον πολτό με ένα πανί και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να αποκτήσουμε τη ρευστότητα που επιθυμούμε. Προσθέτουμε αν θέλουμε το αλάτι, το μέλι και τη βανίλια και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας. Διατηρούμε στο ψυγείο για 3-5 μέρες.