Gingerbread cookies

1Ω 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
36
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V

Gingerbread cookies

Υλικά

Για τη ζύμη: ½ κούπα βούτυρο 1/4 κούπα ζάχαρη καστανή ή καρύδας 2/3 κούπα μελάσα 2 αβγά 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης ½ κ.γ. σόδα φαγητού ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. μπαχάρι ½ κ.γ. γαρίφαλο 2 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. πιπερόριζα (ginger) ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο: ¼ κούπα γάλα (ζωϊκό ή φυτικό) 1 κ.σ. κορν φλάουρ 2 κ.σ.μέλι ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ομογενοποιούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα κι έπειτα προσθέτουμε τη μελάσα και τα αβγά.

Προσθέτουμε μια κούπα αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά, και ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας ελαφρά, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε αλεύρι -με φειδώ- μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και με τη βοήθεια του πλάστη την απλώνουμε σε πάχος περίπου 3 χιλιοστών. Χρησιμοποιούμε τα αγαπημένα μας κουπάτ για να σχηματίσουμε χαρούμενα μπισκότα και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να αφυδατωθούν και να ροδίσουν ελαφρά.

Αν θέλουμε κάποια μπισκότα να τα χρησιμοποιήσουμε και ως στολίδια, κάνουμε μια μικρή τρυπούλα με μια οδοντογλυφίδα στην κορυφή τους, πριν το ψήσιμο.

Μέχρι να κρυώσουν τα μπισκότα ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε το γάλα και το κορν φλάουρ σε ένα μικρό κατσαρολάκι, μέχρι το μείγμα να έρθει σε βράση, και μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι. Περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν στολίσουμε τα μπισκότα.

Το γλάσο αυτό χρειάζεται χρόνο να σταθεροποιηθεί, χωρίς ποτέ να γίνει στερεό, όπως το γλάσο που φτιάχνεται με ζάχαρη. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί για “χτίσουμε” gingerbread σπιτάκια, επάξια!


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!