Γλυκοπατάτες "τηγανιτές" φούρνου

1Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
4
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V VG

Γλυκοπατάτες

Υλικά

4 μέτριες γλυκοπατάτες 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

[κ.σ. = κουταλιά της σούπας, κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού]

προαιρετικά

Μπορούμε να αυξομειώσουμε τις ποσότητες των μπαχαρικών σύμφωνα με τα γούστα μας αλλά και να βάλουμε ό,τι μπαχαρικά και αρωματικά βότανα μας αρέσουν, όπως για παράδειγμα κουρκουμά, κύμινο, ρίγανη, άνηθο, πιπέρι, κάρρυ κ.λπ.


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ισοπαχή μπαστουνάκια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλες οι πατάτες με το λάδι και τα μπαχαρικά. Τις απλώνουμε σε μία στρώση σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ίσως χρειαστούμε και δεύτερο ταψί. Ψήνουμε τους 200°C , στον αέρα για 40-50 περίπου λεπτά και αν χρειαστεί τις γυρίζουμε μετά τα πρώτα 30 λεπτά με μια σπάτουλα και απ’ την άλλη πλευρά για να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Τους πάει πολύ το βούτηγμα στη σάλτσα γιοαουρτιού!

Φωτογραφία: Katarzyna Grabowska, Unsplash


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!