Μεξικάνικο σοκολατένιο κέικ

0Ω 15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
12
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V

Μεξικάνικο σοκολατένιο κέικ

Υλικά

3 αβγά ¾ κούπας ελαιόλαδο 1 κούπα ζάχαρη καστανή ή καρύδας (ή και λιγότερη) 1 ½ κούπας αλεύρι (τουλάχιστον το μισό ολικής άλεσης) ½ κούπα κακάο σε σκόνη 1 κ.γ. baking powder 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής 1½ κ.γ. κανέλα 2 κούπες τριμμένο κολοκυθάκι (περίπου 3 μέτρια)

[κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού, 1 κούπα = 250ml]

προαιρετικά

1 πρέζα αλάτι (το αλάτι ενισχύει τη γεύση του κακάο!) ½ κούπα σταγόνες κουβερτούρας ½ κούπα κολοκυθόσπορο


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις.

Βάζουμε το αλεύρι το baking powder και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.

Εκδοχη Α’ - με χρήση blender: Χρησιμοποιούμε το μπλέντερ για να αναμείξουμε το κολοκυθάκι με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κακάο, τα αβγά και την κανέλα. Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα στο μείγμα των στερεών και προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.

Εκδοχη Β’ - χωρίς blender: Λεπτο-τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κακάο (αν έχει σβώλους θα χρειαστεί να κοσκινιστεί σε σουρωτήρι πρώτα), και την κανέλα. Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα στο μείγμα των στερεών και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο κολοκυθάκι και τις σταγόνες κουβερτούρας.

Αναμειγνύουμε καλά με το σύρμα και έπειτα τοποθετούμε στη φόρμα του κέικ. Πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο και ψήνουμε για 55 λεπτά.

Εναλλακτικά, μπορεί να ψηθεί σε φορμάκια cup-cake για 20-25 λεπτά.

Το βίντεο με τη συνταγή, εδώ!

Αυτό το κέικ γίνεται εξίσου υπέροχο και με καρότα (4 μέτρια) αντί για κολοκυθάκια.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!