Γρήγορα ρολά κανέλας

Υλικά
Για τη ζύμη: 1 ½ κούπα αλεύρι ολικής άλεσης 1 κ.γ. baking powder 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1⁄4 κ.γ. αλάτι* ¾ κούπα κεφίρ**
Για τη γέμιση: 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή λιωμένο λάδι καρύδας 1⁄4 κούπα ( ή και λιγότερο) ζάχαρη καστανή ή καρύδας 2 κ.γ. κανέλα
[κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού, κ.σ. = κουτάλι της σούπας, 1 κούπα = 250ml]
προαιρετικά
- Η προσθήκη αλατιού είναι προαιρετική. ** Το κεφίρ μπορεί να αντικατασταθεί με γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό ή με γάλα “κομμένο” με ½ κ.γ. ξίδι.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κεφίρ** . Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη και την ανοίγουμε με πλάστη, σε αλευρωμένο πάγκο, μέχρι να γίνει ένα ορθογώνιο διαστάσεων περίπου 20x35εκ. Αφού ανακατέψουμε καλά τα τρία υλικά της γέμισης, την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ανοιγμένης ζύμης. Αρχίζουμε να τυλίγουμε τη ζύμη από τη μεγάλη της διάσταση και όταν γίνει κύλινδρος την κόβουμε με μαχαίρι ή κλωστή σε 12-14 ισοπαχή ρολάκια. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 16-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο.