Μπιφτεκάκια λαχανικών

Υλικά
2 μέτρια καρότα 1 μπουκέτο μπρόκολο 2 αβγά 3-4 μεσαίου μεγέθους παξιμάδια ολικής αλέσεως ½ κούπα τυρί κίτρινο, τριμμένο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι
προαιρετικά
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά (κύμινο, θυμάρι, πάπρικα γλυκιά…) που μας αρέσουν για να απογειώσουμε τη γεύση των λαχανικών!
Εκτέλεση
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε νερό που κοχλάζει, στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει.
Τρίβουμε τα καρότα και χρησιμοποιώντας το μπλέντερ ή το multi θρυμματίζουμε τα παξιμάδια (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος του παξιμαδιού αν χρειαστεί, για να μας δώσει 1 κούπα θρυμματισμένο) και το ενισχύουμε με μυρωδικά της επιλογής μας.
Χρησιμοποιώντας ξανά το μπλέντερ τεμαχίζουμε το μπρόκολο και προσθέτουμε το καρότο, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το τυρί και τα ⅔ από το παξιμάδι και συνεχίζουμε την ομογενοποίηση μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μία μπάλα και να πλάθεται εύκολα. Αν η σύσταση του δεν είναι η επιθυμητή, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά νερό και να συνεχίσουμε το χτύπημα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια ή σε κυκλικούς δίσκους και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο παξιμάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα κεφτεδάκια μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως γέμιση για burger ή σάντουιτς!