pancakes βρόμης

Υλικά
¾ κούπα νιφάδες βρόμης ½ κούπα αλεύρι ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής 1 αβγό 1 κούπα κεφίρ 2 κ.σ. ελαιόλαδο
(1 κούπα = 250ml)
προαιρετικά
½ κ.γ. καστανή ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι αντί για κεφίρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί αριάνι ή ξινόγαλα
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να ζεσταίνεται. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και, με σύρμα ανάδευσης, τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ισομεγέθεις δόσεις στο τηγάνι και ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μεζούρα του ¼ της κούπας για όλες τις μετρήσεις αλλά και για να ρίχνουμε τις δόσεις του χυλού στο τηγάνι. Γίνονται πολύ αφράτα και συνδυάζονται υπέροχα με ό,τι βάζει ο νους: φρούτα, μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς, τυρί, ταχίνι…