Πατέ ελιάς

Υλικά
500 γρ. ελιές (προτιμούμε απύρηνες για μεγαλύτερη ευκολία) 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
προαιρετικά
Μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας μας, αν θέλουμε ένα ιδιαίτερο πατέ.
Εκτέλεση
Χρησιμοποιούμε το μπλέντερ ή το multi για να αλέσουμε τις ελιές και τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μυρωδικά της επιλογής μας. Απολαμβάνουμε ως άλειμμα στο ψωμί και συστατικό έκπληξη στο σάντουιτς ή ακόμα και ως προσθήκη στη σάλτσα ντομάτας!
Διατηρείται σε βαζάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.