Ρόφημα με κολοκύθα

Υλικά
¼ κούπα πουρές κολοκύθας* 2 κούπες γάλα (ζωικό ή φυτικό**) ½ κ.γ. κανέλα μια πρέζα γαρίφαλο ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο ½ κ.γ. τζίντζερ 1 κ.γ. μέλι
προαιρετικά
- Ο πουρές κολοκύθας γίνεται από την αχλαδόσχημη ή σφαιρική πορτοκαλί κολοκύθα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη φλούδα και την ψήνουμε σε κομμάτια για 50-60 περίπου λεπτά, στους 170°C. Στη συνέχεια την αλέθουμε στο blender. Ο πουρές της κολοκύθας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κέικ, σούπες, pancakes, cookies και ροφήματα και μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για έως 4-6 μήνες. Είναι πρακτικό να μετρήσουμε την ποσότητα που θα χρειαστούμε για μια συνταγή πριν καταψύξουμε τον πουρέ.
** Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή όποιο άλλο φυτικής προέλευσης υποκατάστατο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιλογή του γάλακτος θα επηρεάσει το γευστικό αποτέλεσμα.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε, αν θέλουμε, το μέλι.