Ρόφημα με κολοκύθα

0Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
3
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V VG

Ρόφημα με κολοκύθα

Υλικά

¼ κούπα πουρές κολοκύθας* 2 κούπες γάλα (ζωικό ή φυτικό**) ½ κ.γ. κανέλα μια πρέζα γαρίφαλο ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο ½ κ.γ. τζίντζερ 1 κ.γ. μέλι

προαιρετικά

  • Ο πουρές κολοκύθας γίνεται από την αχλαδόσχημη ή σφαιρική πορτοκαλί κολοκύθα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη φλούδα και την ψήνουμε σε κομμάτια για 50-60 περίπου λεπτά, στους 170°C. Στη συνέχεια την αλέθουμε στο blender. Ο πουρές της κολοκύθας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κέικ, σούπες, pancakes, cookies και ροφήματα και μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για έως 4-6 μήνες. Είναι πρακτικό να μετρήσουμε την ποσότητα που θα χρειαστούμε για μια συνταγή πριν καταψύξουμε τον πουρέ.

** Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή όποιο άλλο φυτικής προέλευσης υποκατάστατο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιλογή του γάλακτος θα επηρεάσει το γευστικό αποτέλεσμα.


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε, αν θέλουμε, το μέλι.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!