Σκορδόμελο

0Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
16
ΜΕΡΙ∆ΕΣ

Σκορδόμελο

Υλικά

12 σκελίδες σκόρδου (είναι καλό να τις καθαρίσουμε και να τις συνθλίψουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι) 1½ κούπα (περίπου 370ml) μέλι ένα αποστειρωμένο βάζο


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και να τις συνθλίβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι τις σκελίδες του σκόρδου, το τοποθετούμε στο βάζο και το περιχύνουμε με το μέλι. Tο αφήνουμε, καλά σφραγισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ημέρες. Τότε, ανοίγουμε το βάζο, έχοντας στο νου μας ότι μάλλον έχουν παραχθεί αέρια από τη ζύμωση, και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το στάδιο είναι πολύ πιθανό να δούμε μικρές φουσκάλες, που αποδεικνύουν ότι η διαδικασία της ζύμωσης έχει ξεκινήσει. Σφραγίζουμε ξανά το βάζο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέρα παρά μέρα, τουλάχιστον για μία εβδομάδα πριν από τη χρήση. Στο σημείο αυτό, που θέλουμε να σταματήσουμε τη ζύμωση, το μεταφέρουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Μπορούμε να καταναλώσουμε το μέλι, το σκόρδο ή και το συνδυασμό τους σκέτο ως βοήθημα στο κρυολόγημα ή ως συστατικό του ντρεσινγκ για τη σαλάτα μας, ωμό πάνω από τα ψητά λαχανικά ή το τυρί σχάρας, ακόμα και μέσα σε σάντουιτς.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!