Σπιτική κέτσαπ

0Ω 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
12
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V VG

Σπιτική κέτσαπ

Υλικά

1 κιλό ώριμες ντομάτες 1 κ. σούπας ζάχαρη (ή και λιγότερη) 3 κ. σούπας ξίδι 1 κ. σούπας μέλι 1 μέτριου μεγέθους κόκκινο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδου ¼ κ. γλυκού αλάτι

προαιρετικά

Μπορούμε να προσθέσουμε μαύρο πιπέρι, της πάει πολύ!


Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ ή το multi μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια σιγοβράζουμε τον πολτό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σωθεί το νερό (περίπου μία ώρα) και προσθέτουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και τα μπαχαρικά της επιλογής μας. Πολτοποιούμε εκ νέου με μπλέντερ χειρός ή σουρώνουμε, αν χρειάζεται, για να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.

Διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένα βάζα για περίπου 2 εβδομάδες.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!