Τι ξέρεις για το καλαμπόκι;

Το καλαμπόκι, που το καλλιεργούσαν οι Ινδιάνοι ήδη πριν 5500 χρόνια στην Αμερικανική ήπειρο, ήρθε στην Ελλάδα γύρω στο 1600 από τη βόρεια Αφρική, εξού και το όνομα αραβόσιτος.
Μας δίνει αλεύρι, σιρόπι, λάδι, χαρτί (απ' το καλάμι του), το πολύ άμυλό του, και τα νόστιμα σπόρια του που τα τρώμε ψητά, βραστά, σε σαλάτες, με ρύζι, ως κορν φλέικς, τορτίγιες...
Αλλά, πατ πατ πατ πατ πατ!
Εμείς φτιάξαμε πατλάκες, αλλιώς πασπάτες, κοινώς ποπ κορν, που έσκαγαν προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού!
Μαζί με ένα μείγμα δύναμης μασίστα, φυστικοβούτυρου και μαύρης ζάχαρης ετοιμάσαμε μπάαλεεες!