Θ.α.σ.με.ρε.

0Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
8
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V VG

Θ.α.σ.με.ρε.

Υλικά

500 γρ. ρεβίθια, βρασμένα μαζί με ¼ της κούπας από το νερό που έβρασαν ⅔ κούπα ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως 4 κ.σ. κακάο 3 κ.σ. μέλι

[κ.σ. = κουταλιά σούπας 1 κούπα = 250ml]

προαιρετικά

Μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά της επιλογής μας όπως κανέλα, γαρύφαλλο, πιπερόριζα, κάρδαμο (<–του πάει πολύ!) για πιο αρωματικό και πολυδιάστατο αποτέλεσμα! Με μια γεμάτη κουταλιά φουντουκοβούτυρο το θ.α.σ.με.ρε. θα γίνει ωσάν άλειμμα πραλίνας!


Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τα ρεβίθια χρησιμοποιώντας στο μπλέντερ, προσθέτοντας το νερό τους σταδιακά και σε τέτοια ποσότητα ώστε να σχηματιστεί ένας λείος πουρές. Προσθέτουμε το ταχίνι, το κακάο και το μέλι και αναμειγνύουμε καλά.

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σε καλά κλειστό βάζο για έως 5 ημέρες.

Απολαμβάνουμε στο ζεστό ψωμάκι ή και ως ντιπ για τα τραγανά μας φρούτα! Μπορεί να αποτελέσει επίσης υπέροχη γέμιση για τις γαλλικές κρέπες!


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!